Čestitka sindikata obrazovanja povodom 5. oktobra SVJETSKOG DANA NASTAVNIKA

Svjetski dan nastavnika se obilježava 5. oktobra svake godine od 1994. godine u više od 100 zemalja svijeta i predstavlja veoma značajan datum u kalendaru cijele obrazovne zajednice. Taj dan je prilika da se pokaže da je rad nastavnika jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva, te da se kao takav i cijeni. Dan nastavnika je prilika za promociju ILO / UNESCO Preporuka o statusu nastavnika (1966) i UNESCO Preporuka o statusu nastavnog osoblja u visokom obrazovanju (1997), koja ove godine obilježava svoj jubilej, 20. godišnjicu usvajanja na Generalnoj konferenciji UNESCO-a.

Education International – Svjetska organizacija prosvjetnih radnika, čiji smo punopravni članovi, ovogodišnji Peti oktobar – Svjetski dan nastavnika obilježava pod motom: „PODUČAVANJE U SLOBODI, OSNAŽIVANJE NASTAVNIKA!

Ovom prilikom svim nastavnicima u Bosni i Hercegovini i svijeta koji su sada ili ranije poučavali djecu, želimo sretan 5. OKTOBAR – SVJETSKI DAN NASTAVNIKA.

  • Pismo Sindikalnim organizacijama povodom 5. oktobra: [google-drive-embed url=”https://drive.google.com/file/d/19TPr3kSoEBxdtdmUFojHJK5-IRtdM6aZ/view?usp=drivesdk” title=”Pismo sindikalnim organizacijama 5. oktobar 2017.pdf” icon=”https://drive-thirdparty.googleusercontent.com/16/type/application/pdf” newwindow=”yes” style=”normal”]
  • Plakata povodom Svjetskog dana nastavnika: [google-drive-embed url=”https://drive.google.com/file/d/1BilU18z-m8Wc9qwLiepSV2iMASLb2kMz/view?usp=drivesdk” title=”PLAKATA_ZA_PRINT.pdf” icon=”https://drive-thirdparty.googleusercontent.com/16/type/application/pdf” newwindow=”yes” style=”normal”]