Pismo podrške Nezavisnom sindikatu zaposlenih u srednjim školama Hrvatske

Poštovani predsjedniče Mihalinec,


sa punom pažnjom i razumijevanjem pratimo situaciju koja je zadesila građane Zagreba, a samim tim i naše kolegice i kolege.
U ovom teškom vremenu radnici u obrazovanju ulažu maksimalne napore i čine sve što je u njihovoj moći kako bi se nesmetano odvijao proces odgoja i obrazovanja kako našim učenicima ne bi bilo uskraćeno znanje. Istovremeno brinemo za vlastito i zdravlje svojih najbližih.
Zajedno se suočavamo s do sada nezapamćenim izazovom koji je pred nas stavila pandemija korona virusa, a zemljotresi koji su jučer pogodili Zagreb i njegove građane su uveliko usložnili i ovako tešku situaciju. Koristimo priliku da vam izrazimo svoje saosjećanje i spremnost za bilo koju vrstu pomoći.
U nadi da će se sve ovo završiti bez velikih posljedica i da ćemo se svi skupa što prije vratiti normalnom životu, a učenici i njihovi nastavnici u svoje škole, ostajte nam zdravo!


S poštovanjem,


dr.sc Admir Terzić,
Presdjednik SSVOONKBiH

[google-drive-embed url=”https://drive.google.com/a/ssskskola.edu.ba/file/d/1FcCP2UWvcOv4bwa8QacWocAAZYmb1R_i/preview?usp=drivesdk” title=”Pismo podrške5240193740718064853.pdf” icon=”https://drive-thirdparty.googleusercontent.com/16/type/application/pdf” width=”100%” height=”1000″ style=”embed”]