Pismo premijerima – Zahtjev za potpisivanje kolektivnog ugovora

Svake godine Sindikat obilježava Svjetski dan ućitelja. Ove godine zahtjevamo i očekujemo od svi obrazovnih vlasti da daju svoj doprinos u obilježavanju 5. Oktobra Svjetskog dana nastavnika s ciljem jačanju pozicije i digniteta učitelja u predškolskom, osnovnom, srednjem i visokom obrazovanja.

Zahtjevamo od svih predstavnika u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti da poduzmu neophodne mjere iz svoje nadležnosti za poboljšanje materijalnog statusa učitelja i svih zaposlenih u obrazovnim ustanovama i ustanovama kulture.

Posebno zahtjevamo da premijeri vlada daju svoj doprinos jačanju pozicije i digniteta učitelja da uređivanjem regulative i propisa iz oblasti radno-pravnih odnosa zaposlenih u institucijama kulture i obrazovanja.

S tim u vezi zahtjevamo potpisivanje kolketivnih ugovora!

Priloženi dokument Pismo premijerima: [google-drive-embed url=”https://drive.google.com/file/d/1g61lz1coc7LXXnWv5LGhPgmajIv-HbrE/view?usp=drivesdk” title=”Pismo_premijerima-Zahtjev_za_potpisivanje_kolektivnog_ugovora.PDF” icon=”https://drive-thirdparty.googleusercontent.com/16/type/application/pdf” newwindow=”yes” style=”normal”]